Beste klusboeken: Succesvol zelf steigerhout klussen

Stap binnen in de boeiende wereld van steigerhoutklussen, waar creativiteit en vakmanschap samenkomen om unieke, zelfgemaakte meesterwerken te creëren. Steigerhout, geliefd om zijn rustieke uitstraling en veelzijdigheid, vormt de kern van talloze prachtige doe-het-zelf projecten. Of je nu een doorgewinterde klusser bent of net begint aan je reis in de wereld van het zelf klussen, de juiste kennis en inspiratie zijn van onschatbare waarde.

In deze verzameling boeken ontdek je een schat aan ideeën, tips, deskundig advies en stapsgewijze instructies om jouw steigerhoutprojecten tot leven te brengen. Van charmante meubelstukken tot functionele buitenconstructies, deze boeken zijn jouw betrouwbare metgezel op weg naar het succesvol realiseren van jouw droomprojecten. Laat je inspireren en ervaar de voldoening van het creëren met steigerhout, terwijl je jouw huis verrijkt met handgemaakte, tijdloze stukken.

Dit zijn de beste klusboeken op een rijtje

#1 Bouwtekeningen – Fred’s bouw & klus projecten handboek

Bovenaan ons rijtje beste klusboeken vind je het Fred’s bouw & klus projecten handboek. Dit handboek biedt een schat aan waardevolle informatie en praktische bouwtekeningen voor zowel beginners als ervaren steigerhout klussers. Het is een absolute aanrader voor de doe-het-zelver die bereid is om veel geld te besparen. Het handboek is zowel als hardcover als e-book verkrijgbaar.

Wat je in dit handboek vindt:

 1. Het handboek bevat gedetailleerde bouwtekeningen die essentieel zijn voor het succesvol voltooien van diverse bouw- en klusprojecten.
 2. Fred’s handboek is samengesteld door een ervaren professional, waardoor je kunt vertrouwen op zijn kennis en expertise op het gebied van bouw en klussen.
 3. Dit pakket biedt een breed scala aan projecten, van eenvoudige tot complexere constructies, waardoor je de mogelijkheid hebt om je vaardigheden geleidelijk te ontwikkelen.
 4. De handleiding voorziet in gedetailleerde stap-voor-stap instructies die je begeleiden van begin tot eind van elk project.

Al met al biedt Freds bouw & klus projecten handboek een schat aan informatie en middelen om je te ondersteunen bij het realiseren van jouw bouw- en klusdoelen. Het is een investering die je zal begeleiden en inspireren in je doe-het-zelf klusavonturen.

Bouwtekeningen – Fred’s bouw & klus projecten handboek
Verkrijgbaar als hardcover en als e-book.
Meer info
bol.com (€37,95)

#2 Bouwtekeningen – Fred’s DHZ Klus-Instructies

Bouwtekeningen – Fred’s DHZ Klus-Instructies is een uitgebreid pakket in de vorm van een e-book dat een schat aan gedetailleerde bouwtekeningen en klusinstructies biedt. Deze bron is een onmisbare hulp voor zowel beginnende als ervaren klussers, samengesteld door de deskundige hand van steigerhout klusser Fred. Het bevat een uitgebreide collectie projecten die variëren van eenvoudig tot complex, met gedetailleerde stappen om je te begeleiden door elk klusavontuur.

De voordelen van het pakket:

 1. Dit pakket bevat een breed scala aan bouwtekeningen die je helpen bij het plannen en uitvoeren van verschillende klusprojecten.
 2. Fred’s DHZ Klus-Instructies worden samengesteld door een ervaren professional, waardoor je kunt vertrouwen op zijn expertise en begeleiding bij elke klus.
 3. Van kleinere, praktische klussen tot grotere constructies, dit pakket biedt een brede selectie van projecten om je vaardigheden en creativiteit te stimuleren.
 4. Elke bouwtekening in dit pakket wordt vergezeld van gedetailleerde stappen en duidelijke instructies, waardoor je het project met vertrouwen kunt aanpakken.

Inhoud van het pakket:

 • Een uitgebreide verzameling van bouwtekeningen voor verschillende projecten, variërend van kleinere huishoudelijke klussen tot grotere bouwconstructies.
 • Gedetailleerde, stapsgewijze instructies om je door elk klusproject te leiden, ongeacht het niveau van complexiteit.
 • Nuttige adviezen en inzichten van een ervaren professional om je te helpen bij het voltooien van je klus met succes.

Dit pakket is een waardevolle schat aan kennis en praktische richtlijnen voor doe-het-zelfklussen. Het is een investering die je zal helpen bij het realiseren van je klusdromen en het creëren van functionele, duurzame klus projecten.

#3 Handboek – Compleet handboek houtbewerking

Dit Compleet Handboek Houtbewerking handboek is een van de beste klusboeken die je als doel-het-zelver in huis kunt halen. Het is een onmisbare bron voor iedereen die geïnteresseerd is in houtbewerking, ongeacht je niveau.

Enkele redenen waarom je dit handboek zou moeten overwegen:

 1. Dit handboek bevat een schat aan gedetailleerde stapsgewijze instructies en illustraties, technieken en tips die de kunst van houtbewerking omvatten, van de basisbeginselen tot geavanceerde technieken.
 2. Het is niet alleen geschikt voor ervaren houtbewerkers, maar ook voor beginners. De stapsgewijze uitleg en illustraties maken het gemakkelijk om de basisprincipes van houtbewerking onder de knie te krijgen.
 3. Je vindt een breed scala aan verschillende klusprojecten in dit boek, van eenvoudige beginnersoefeningen tot complexere meubelstukken. Dit stelt je in staat om je vaardigheden geleidelijk te ontwikkelen.
 4. Naast de technische aspecten van houtbewerking, biedt dit handboek ook inspiratie voor het creëren van je eigen ontwerpen en het aanpassen van bestaande projecten.

Kortom, het Complete Handboek Houtbewerkingen biedt alles wat je nodig hebt om een competente en zelfverzekerde houtbewerker te worden, ongeacht je ervaringsniveau. Het is een investering die je jarenlang zal begeleiden in je houtbewerkingsreis.

#4 Handboek – Houtbewerken

Het Handboek Houtbewerken is een essentiële bron voor iedereen die geïnteresseerd is in houtbewerking, ongeacht het ervaringsniveau. Dit handboek is een onschatbare bron voor iedereen die de kunst van houtbewerking wil beheersen. Of je nu geïnteresseerd bent in het maken van meubels, decoratieve objecten of complexere constructies, dit boek biedt de kennis en begeleiding die je nodig hebt.

Wat je in dit handboek vindt:

 • Dit handboek biedt een uitgebreide en diepgaande kennis van houtbewerking, van de basisbeginselen tot geavanceerde technieken.
 • Gedetailleerde stap-voor-stap instructies en illustraties die je door elke fase van het houtbewerkingsproces leiden.
 • Advies over het juiste gebruik van verschillende soorten gereedschap en hun toepassingen in houtbewerking.
 • In dit boek vind je belangrijke richtlijnen om veiligheid te waarborgen tijdens het werken met hout.
 • Ter inspiratie, een gevarieerde selectie van projecten om je vaardigheden toe te passen en je creativiteit te uiten.

Al met al biedt het Handboek Houtberken een schat aan informatie en middelen om je te ondersteunen bij het realiseren van je houtbewerkingsdoelen. Het is een investering die je zal begeleiden en inspireren in je houtbewerkingsavontuur.

Handboek – houtbewerken
Verkrijgbaar als hardcover en als paperback

#5 Handboek – Houtverbindingen

Het Handboek Houtverbindingen is een waardevolle gids voor iedereen die betrokken is bij houtbewerking. Het richt zich specifiek op houtverbindingen, een cruciaal aspect van het vak. Dit boek biedt uitgebreide kennis en praktische richtlijnen voor het maken van sterke en duurzame verbindingen in houtconstructies. Het is een onmisbaar naslagwerk voor elke houtbewerker, van beginners tot ervaren ambachtslieden. Houtverbindingen vormen de ruggengraat van solide houtconstructies, en dit boek biedt de kennis en expertise die nodig is om dit aspect van het vak te beheersen.

Wat je aan dit handboek hebt:

 1. Dit handboek biedt een diepgaand begrip van verschillende houtverbindingen, inclusief hun toepassingen en voordelen.
 2. Het geeft duidelijke en gedetailleerde instructies voor het maken van een breed scala aan houtverbindingen, van basisverbindingen tot complexere constructies.
 3. Het boek is voorzien van illustraties en afbeeldingen die de stappen van het verbindingen maken verduidelijken, waardoor het ook toegankelijk is voor visueel ingestelde leerlingen.
 4. Naast de basisinformatie bevat het waardevolle tips en trucs van ervaren vakmensen, waardoor je in staat bent om met vertrouwen aan je projecten te werken.

Dit Handboek Houtverbindingen is een waardevolle schat aan kennis en praktische richtlijnen voor het maken van sterke houtverbindingen. Het is een investering die je vaardigheden zal versterken en je projecten naar een hoger niveau zal tillen.

Handboek – Houtverbindingen
Verkrijgbaar als hardcover

#6 Klussen voor Dummies

Klussen voor Dummies is een allesomvattend boek dat zowel beginnende klussers als ervaren doe-het-zelvers begeleidt bij een breed scala aan klusprojecten. Dit boek is ontworpen om praktische en toegankelijke instructies te bieden voor allerlei soorten klussen in en rondom het huis.

Voordelen van het boek:

 1. Klussen voor Dummies biedt duidelijke en gemakkelijk te volgen instructies, waardoor zowel beginners als gevorderden zich zelfverzekerd aan hun projecten kunnen wagen.
 2. Het boek behandelt een grote verscheidenheid aan klussen, van eenvoudige reparaties tot meer complexe projecten zoals het aanleggen van elektriciteit of het bouwen van meubels.
 3. Naast de stapsgewijze instructies bevat het boek handige tips en trucs van ervaren klussers, waarmee je tijd en moeite kunt besparen.
 4. Er is speciale aandacht voor veiligheid en het juiste gebruik van gereedschap, wat essentieel is voor een succesvolle en veilige kluservaring.

Het boek Klussen voor Dummies een waardevolle bron voor zowel beginnende als ervaren klussers. Het biedt de kennis en begeleiding die je nodig hebt om succesvolle klusprojecten te voltooien, terwijl je tegelijkertijd leert hoe je veilig en efficiënt kunt werken.

#7 De man en het hout

De man en het hout is een tijdloze gids geschreven door Lars Mytting. Dit boek is een eerbetoon aan een van de oudste ambachten van de mensheid: houtbewerking en het kloven van brandhout. Met een perfecte balans tussen praktische adviezen en poëtische beschrijvingen, neemt dit boek je mee op een inspirerende reis door het bos en leert het je de kunst van het werken met hout op een dieper niveau.

De voordelen van het boek:

 1. De man en het hout eert het oude ambacht van houtbewerking en brandhout kloven, en laat zien hoe waardevol en verrijkend dit werk kan zijn.
 2. Het boek biedt praktische en gedetailleerde instructies voor het selecteren, kloven en bewerken van hout, waardoor je essentiële vaardigheden kunt ontwikkelen.
 3. Het boek benadrukt het belang van het begrijpen en respecteren van de natuur, en hoe dit de kwaliteit van het hout en je werk beïnvloedt.
 4. Doorheen het boek worden lezers getrakteerd op prachtige verhalen en anekdotes die de diepgaande relatie tussen mens en hout weerspiegelen.
 5. In het boek vind je inspirerende verhalen die de diepere betekenis en vreugde van werken met hout belichten.
 6. Het boek leert je hoe je het beste hout kunt kiezen en voorbereiden voor verschillende doeleinden.

Al met al biedt De man en het hout niet alleen praktische kennis over houtbewerking, maar ook een diepgaand begrip van de symbiotische relatie tussen mens en natuur. Het is een boek dat je niet alleen leert hoe je met hout moet werken, maar je ook inspireert om een diepere verbinding met de natuur aan te gaan.

#8 Het VerbouwBoek

Het VerbouwBoek is een onmisbare gids voor iedereen die betrokken is bij een verbouwingsproject. Dit boek, samengesteld door experts, biedt uitgebreide en praktische informatie om je te begeleiden door het hele proces, van de planning tot de uitvoering en afronding van je verbouwing.

Voordelen van het boek:

 1. Het VerbouwBoek biedt een uitgebreide en gedetailleerde gids voor alle aspecten van een verbouwingsproject, inclusief planning, ontwerp, materialen, en uitvoering.
 2. Het boek is samengesteld door ervaren professionals uit de bouw- en renovatiebranche, wat betekent dat je kunt vertrouwen op hun expertise en begeleiding.
 3. Het boek bevat duidelijke en stapsgewijze instructies om je te helpen bij elke fase van je verbouwingsproject.
 4. In het boek vind je gedetailleerde informatie over verschillende soorten materialen en de juiste uitvoeringsmethoden.
 5. Naast de basisinformatie bevat het waardevolle tips en trucs om je te helpen bij het voltooien van je project met succes.

Kortom, het VerbouwBoek is een waardevolle schat aan kennis en praktische richtlijnen voor een succesvolle verbouwing. Het is een investering die je zal helpen bij het realiseren van je verbouwingsdoelen en het creëren van een betere leefomgeving.

VerbouwBoek
Meer info
bol.com (€23,00)

#9 Doe het zelf (klusboek)

Het Doe het zelf klusboek is een complete handleiding voor doe-het-zelvers van elk niveau. Dit boek biedt praktische begeleiding en gedetailleerde instructies voor een breed scala aan klusprojecten, van eenvoudige reparaties tot complexere bouw- en renovatiewerkzaamheden.

Voordelen van het boek:

 1. Het “Doe het zelf klusboek” is een uitgebreide gids die je door elke fase van een klusproject leidt, inclusief planning, uitvoering en afwerking.
 2. Het boek biedt nuttig advies en tips van experts om je te helpen bij het succesvol voltooien van je klussen.
 3. Het boek begint met essentiële informatie over gereedschap, veiligheidsmaatregelen en materialen.
 4. Of je nu een beginnende klusser bent of al ervaring hebt, de duidelijke instructies maken dit boek toegankelijk voor iedereen.
 5. Het boek behandelt een breed scala aan klusprojecten, waardoor je je vaardigheden kunt ontwikkelen en verschillende aspecten van doe-het-zelven kunt verkennen.

Het Doe het zelf klusboek is een inspirerend boek voor iedereen die graag zelf aan de slag wil met klussen. Het is een waardevolle bron die je zal helpen bij het realiseren van je klusdoelen en het creëren van een betere woonomgeving.

Doe het zelf (klusboek)

klussen voor beginners m/v

Meer info
bol.com (€33,70)

#10 Het complete doe-het-zelf handboek

Het complete doe-het-zelf handboek is het ultieme handboek voor jou als enthousiaste doe-het-zelver. Dit uitgebreide boek omvat een schat aan kennis en vaardigheden om succesvolle klusprojecten te realiseren, of je nu een beginner bent of al gevorderd in het vak. Van eenvoudige reparaties tot complexere bouw- en renovatiewerkzaamheden, dit handboek biedt stapsgewijze instructies en deskundig advies.

Voordelen van het boek:

 1. Dit handboek bevat een uitgebreide verzameling van praktische kennis, variërend van basisvaardigheden tot geavanceerde technieken, die van onschatbare waarde zijn voor doe-het-zelvers van alle niveaus.
 2. Elk klusproject wordt stap voor stap uitgelegd, ondersteund door duidelijke illustraties en heldere taal, waardoor het voor iedereen toegankelijk is.
 3. Of je nu kleinere huishoudelijke klussen aanpakt of grotere bouwprojecten wilt realiseren, dit boek biedt een breed scala aan projecten om je vaardigheden te ontwikkelen.
 4. Het boek biedt essentiële informatie over welke gereedschappen te gebruiken en hoe ze correct in te zetten.
 5. Je leest gedetailleerde uitleg van verschillende bouwtechnieken en het juiste gebruik van materialen.
 6. Het boek bevat tips voor het afwerken en decoreren van ruimtes om een professionele uitstraling te creëren.
 7. Naast de basisinstructies bevat het boek waardevolle tips en trucs van ervaren vakmensen die je helpen om sneller en efficiënter te werken.

#11 Het kleine grote klusboek

Het kleine grote klusboek is een compacte maar uiterst waardevolle gids voor elke thuisverbeteraar. Dit boek is ontworpen met het oog op efficiëntie en praktisch nut, en biedt essentiële kennis en stapsgewijze instructies om je te helpen bij allerlei klussen in en rondom het huis.

Wat je in het boek leest:

 • Het boek begint met essentiële informatie over het juiste gereedschap en veiligheidsmaatregelen.
 • Gedetailleerde instructies met duidelijke afbeeldingen om je door elk klusproject te leiden.
 • Basisinformatie over elektrische installaties en loodgieterswerk, inclusief veiligheidsrichtlijnen.
 • Tips voor kleine reparaties en snelle oplossingen voor veelvoorkomende huishoudelijke problemen.

Samengevat, is Het kleine grote klusboek een boek vol met praktische kennis en vaardigheden voor iedereen die graag zelf klust. Of je nu een ervaren klusser bent of net begint aan je doe-het-zelf avontuur, dit boek zal je helpen bij het succesvol voltooien van een breed scala aan klusprojecten.

#12 Onmisbare tips en tricks voor de klusser

We sluiten het rijtje beste klusboeken af met het boek Onmisbare tips en tricks voor de klusser. Dit boek is een onmisbare metgezel voor iedereen die wil slagen in zijn klusprojecten. Onmisbare tips en tricks voor de klusser biedt waardevolle kennis en praktische inzichten voor zowel beginnende als ervaren klussers en zit boordevol met handige tips en slimme trucs. Verder raak je met dit boek in het bezit van essentiële begeleiding voor allerlei klussen in en om het huis.

Wat je in het boek leest:

 • Handige trucs voor alledaagse klusproblemen, van het repareren van lekkende kranen tot het ophangen van zware voorwerpen.
 • Advies over het juiste gebruik van gereedschap en hoe je ze optimaal benut.
 • Belangrijke informatie over veilig werken en het nemen van voorzorgsmaatregelen tijdens het klussen.
 • Tips voor het creëren van zowel esthetisch aantrekkelijke als functionele oplossingen in je huis.

Kortom, Onmisbare tips en tricks voor de klusser is een onmisbare bron van praktische wijsheid voor elke klusser. Het biedt een schat aan handige informatie en inzichten die je helpen om je klusprojecten met succes af te ronden.

 

Lees ook...
Bindwijze: Hardcover
Verkrijgbaar als hardcover en als paperback
Verkrijgbaar als hardcover
Download 10.000 bouwtekeningen