Zelf een steigerhout schutting maken? Start hier!

Wil jij je tuin compleet maken met een steigerhout schutting? Gaaf initiatief. Ik kan dit idee alleen maar aanmoedigen. Zelf een schutting maken is veel goedkoper dan een schutting kant-en-klaar bij de Gamma of Praxis kopen. Om dit zelf te kunnen heb je enkel een juiste bouwtekening schutting nodig. Met dit artikel helpen we je hier verder bij!

steigerhout schutting

Voordelen van een schutting

Een steigerhout schutting is de ideale oplossing voor het maken van een scheiding van jouw tuin en die van je buren. Verder staat een schutting niet in de weg in een tuin, doordat het juist functioneel gebruikt wordt. Bovendien ziet een steigerhout schutting er mooi, strak en afgewerkt uit. Een steigerhout schutting kan daarnaast ook nog eens mooi gecombineerd worden met bijvoorbeeld een bankje (zie afbeelding hieronder).

Waarom een schutting zelf maken?

Als enthousiaste doe-het-zelver vraag je je misschien af waarom je zelf een schutting zou moeten maken in plaats van er gewoon een te kopen. Nou, hier zijn een paar goede redenen waarom het een geweldig idee is om je eigen schutting te bouwen:

  • Kostenbesparing: Zelf een schutting maken kan aanzienlijk voordeliger zijn dan het inhuren van professionals. Je bespaart op arbeidskosten en kunt materialen slim inkopen.
  • Maatwerk: Met een gedetailleerde bouwtekening pas je de schutting precies aan op de gewenste afmetingen en stijl. Zo sluit het perfect aan bij jouw buitenruimte.
  • Creatieve vrijheid: Het zelf bouwen van een schutting stelt je in staat om je creativiteit de vrije loop te laten. Kies uit verschillende ontwerpen, houtsoorten en afwerkingsdetails.
  • Voldoening: Het zien van het eindresultaat van je eigen arbeid geeft een immense voldoening. Je hebt niet alleen een functioneel element toegevoegd, maar ook een persoonlijk tintje aan je tuin gegeven.
  • Leerervaring: Zelf een schutting maken is een geweldige kans om nieuwe vaardigheden te leren. Van het correct hanteren van gereedschap tot het begrijpen van bouwprocessen, je steekt er veel van op. Dit neem je weer mee naar een volgend klus project.
  • Trots: Trots kunnen vertellen dat je je eigen schutting hebt gebouwd is onbetaalbaar. Het is een prestatie waar je lang van zult genieten.

Tijdverlies voorkomen? Bereid je optimaal voor!

Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat met maken van een steigerhout schutting, wil ik jou nog graag adviseren dat een goede voorbereiding erg belangrijk is. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk.

Steigerhout bouwtekeningen downloaden?

Steigerhout bouwtekeningen downloaden?

Sart vandaag gegarandeerd nog met de bouwtekening die jij zoekt!

✔ Professionele bouwtekeningen
✔ Inclusief duidelijke instructies
✔ Inclusief materialen lijst
✔ 100% compleet en betrouwbaar
✔ .PDF bestandsformaat
Meer info
fredsbouwtekeningen.nl

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je zelf in het bezit bent van de juiste gereedschappen die je nodig hebt bij het maken van de steigerhout schutting. Daarnaast is het fijn als er vooraf nog een keer gecontroleerd wordt, of je over al het materiaal beschikt dat nodig is om de schutting te maken. Mocht dit tijdens het proces niet zo blijken, kan dit een hoop tijd kosten (en tijd is geld).

Zorg er uiteindelijk dus voor dat je alle benodigde gereedschappen en materiaal binnen handbereik hebt, zodat je snel aan de slag kan. Je kan dus eigenlijk zeggen dat je er zelf voor kan zorgen dat het project vlot gaat verlopen. Als alles vlot verloopt, is het resultaat er ook naar!

Bouwtekening steigerhout schutting downloaden

Zoals eerder vermeld help ik jou met dit artikel aan enkele mooie steigerhout bouwtekeningen die voor jou van pas zullen komen bij het maken van je eigen schutting. Deze bouwtekeningen kan jij dan ook direct downloaden.

Ik kan mij heel goed voorstellen dat jij je afvraagt waar ik deze steigerhout bouwtekeningen vandaan haal. Dat kan ik jou vertellen:

Enkele tijd geleden ben ik zelf begonnen met zoeken op het internet waar ik steigerhout bouwtekeningen vandaan kon halen. Tijdens deze zoektocht ben ik gestrand op Fred’s bouwtekeningen website. Fred Schouten is een ervaren timmerman die in de loop der jaren een grote collectie bouwtekeningen bij elkaar heeft weten te verzamelen. Hieruit heeft hij een pakket van meer dan 10.000 bouwtekeningen samengesteld (dit zijn er echt heel veel!).

Op een persoonlijke pagina van Fred’s bouwtekeningen site kan ook jij dit extreem grote pakket ook downloaden. Ik kan jou dan ook zeker aanreden om een kijkje te nemen op de website van Fred:

Neem een kijkje naar de website van Fred’s Bouwtekeningen Pakket »

Veel succes bij het maken van je eigen steigerhout schutting! 😉

Liever een kant en klare schutting kopen?

Liever geen eigen timmerman spelen? Een kant en klare schutting kopen kan natuurlijk ook. Hierbij enkele suggesties:

Lees ook...
Bouwtekening hoekbank downloaden? Klik voor .pdf!
Steigerhout Bouwtekening Hoekbank Downloaden

Zelf een hoekbank maken? Hier vind je een professionele bouwtekening hoekbank! Dus jij bent op het idee gekomen om je Lees meer

Bouwtekening loungeset downloaden? Klik voor .pdf!

Zelf een loungeset maken? Hier vind je een professionele bouwtekening loungeset Tof om te zien dat jij zelf een steigerhout Lees meer

Konijnenhok bouwtekening downloaden? Klik voor .pdf!
konijnenhok bouwtekening

Zelf een konijnenhok maken? Hier vind je een professionele bouwtekening konijnenhok! Wat gaaf om te zien dat je ook aan Lees meer

Bouwtekening hoogslaper steigerhout nodig? Klik hier!

Bouwtekening hoogslaper nodig? Dus jij gaat aan de slag met het maken van een eigen steigerhout hoogslaper? Mooi initiatief! Ik Lees meer

Tuinschutting: planks 180x180cm
Tuinschutting: 21 planks 180x180cm RVS
Schutting 220x197cm met schuifsysteem
Hout beton schuttingen 220x197cm schuifsysteem
Download 10.000 bouwtekeningen