Zelf een steigerhout schutting maken? Hier vind je een professionele bouwtekening!

Dus jij wil jou tuin compleet maken met het maken van een steigerhout schutting? Gaaf initiatief. Ik kan dit idee alleen maar aanmoedigen. Dit vanwege het feit dat het zelf maken van een steigerhout schutting veel geld bespaard dan wanneer je er een bij de Gamma of Praxis zou kopen!

Een steigerhout schutting is de ideale oplossing voor het maken van een scheiding van jouw tuin en die van de buren. Verder staat een schutting niet in de weg in een tuin, doordat het juist functioneel gebruikt wordt. Bovendien ziet een steigerhout schutting er mooi, strak en afgewerkt uit. Een steigerhout schutting kan daarnaast ook nog eens mooi gecombineerd worden met bijvoorbeeld een bankje (zie afbeelding hieronder).

Maar waarom heb ik dit artikel geschreven? Juist, ik wil jou een handje helpen! Door middel van dit artikel help ik jou aan een aantal bouwtekeningen die voor jou van pas zullen komen bij het maken van jouw eigen steigerhout schutting!

steigerhout schutting

Voorbereiding is het halve werk

Voordat jij aan de slag gaat met het zelf maken van een steigerhout schutting, wil ik jou nog graag adviseren dat een goede voorbereiding erg belangrijk is. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk.

Steigerhout bouwtekeningen downloaden?

Sart vandaag gegarandeerd nog met de bouwtekening die jij zoekt!
Meer info
fredsbouwtekeningen.nl

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je zelf in het bezit bent van de juiste gereedschappen die je nodig hebt bij het maken van de steigerhout schutting. Daarnaast is het fijn als er vooraf nog een keer gecontroleerd wordt, of je over al het materiaal beschikt dat nodig is om de schutting te maken. Mocht dit tijdens het proces niet zo blijken, kan dit een hoop tijd kosten (en tijd is geld).

Zorg er uiteindelijk dus voor dat je alle benodigde gereedschappen en materiaal binnen handbereik hebt, zodat je snel aan de slag kan. Je kan dus eigenlijk zeggen dat je er zelf voor kan zorgen dat het project vlot gaat verlopen. Als alles vlot verloopt, is het resultaat er ook naar!

Bouwtekening steigerhout schutting downloaden

Zoals eerder vermeld help ik jou met dit artikel aan enkele mooie steigerhout bouwtekeningen die voor jou van pas zullen komen bij het o.a. maken van jouw eigen steigerhout schutting. Deze bouwtekeningen kan jij dan ook direct downloaden.

Ik kan mij heel goed voorstellen dat jij je afvraagt waar ik deze steigerhout bouwtekeningen vandaan haal. Dat kan ik jou vertellen:

Enkele tijd geleden ben ik zelf begonnen met zoeken op het internet waar ik steigerhout bouwtekeningen vandaan kon halen. Tijdens deze zoektocht ben ik gestrand op Fred’s bouwtekeningen website. Fred Schouten is een ervaren timmerman die in de loop der jaren een grote collectie bouwtekeningen bij elkaar heeft weten te verzamelen. Hieruit heeft hij een pakket van meer dan 10.000 bouwtekeningen samengesteld (dit zijn er echt heel veel!).

Op een persoonlijke pagina van Fred’s bouwtekeningen site kan ook jij dit extreem grote pakket ook downloaden. Ik kan jou dan ook zeker aanreden om een kijkje te nemen op de website van Fred:

Bij vragen en of opmerkingen hoor ik dit natuurlijk graag. Neem dan gerust contact met mij op via de contact pagina. Laat ook gerust een reactie achter onderaan dit bericht (met daarin bijvoorbeeld het eindresultaat). Ik wens jou enorm veel succes bij het maken van jouw eigen steigerhout schutting. 😉

Liever een kant en klare schutting kopen?

Liever geen eigen timmerman spelen? Een kant en klare schutting kopen kan natuurlijk ook. Hierbij enkele suggesties:

Lees ook...
Bouwtekening hoekbank downloaden? Klik voor .pdf!
Steigerhout Bouwtekening Hoekbank Downloaden

Zelf een hoekbank maken? Hier vind je een professionele bouwtekening hoekbank! Dus jij bent op het idee gekomen om je Lees meer

Bouwtekening loungeset downloaden? Klik voor .pdf!

Zelf een loungeset maken? Hier vind je een professionele bouwtekening loungeset Tof om te zien dat jij zelf een steigerhout Lees meer

Konijnenhok bouwtekening downloaden? Klik voor .pdf!
konijnenhok bouwtekening

Zelf een konijnenhok maken? Hier vind je een professionele bouwtekening konijnenhok! Wat gaaf om te zien dat je ook aan Lees meer

Bouwtekening hoogslaper steigerhout nodig? Klik hier!

Bouwtekening hoogslaper nodig? Dus jij gaat aan de slag met het maken van een eigen steigerhout hoogslaper? Mooi initiatief! Ik Lees meer

Tuinschutting: planks 180x180cm
Tuinschutting: 21 planks 180x180cm RVS
Schutting 220x197cm met schuifsysteem
Hout beton schuttingen 220x197cm schuifsysteem