Maak schroeven simpel met een accuboormachine en bespaar tijd!

Ben jij graag aan het doe-het-zelven en op zoek naar een accuboormachine om het klussen eenvoudiger te maken? Gezien het grote aanbod accuboormachines is het maken van een keuze hierin niet al te makkelijk. Zoals je vast en zeker zelf al gemerkt hebt zijn accuboormachines te krijgen in verschillende merken en met verschillende specificaties. Zo zijn de beste accuboormachines over het algemeen van de merken Bosch, DeWalt en Makita. Om jou te helpen bij het maken van de beste keuze helpen we jou een handje. Dus wil je tijd besparen? Lees dit artikel gerust op je gemak door, want in dit artikel vertellen wij jou wat de 10 beste accuboormachines van 2024 zijn.

Voordelen van een accuboormachine

Voordat we je vertellen wat de beste accuboormachines van deze tijd zijn, is het belangrijk om te weten dat een accuboormachine voordelen met zich meebrengt. Dit zijn enkele voordelen:

– Een accuboormachine is een ander alternatief voor de schroevendraaier. Met een accuboormachine versnel je je klus traject en bespaar je dus tijd. En tijd besparen is geld besparen.
– Een accu gaat lang mee. Je hoeft hierdoor niet telkens naar de gereedschapskist voor het pakken van een schroevendraaier.
– Met een accuboormachine kan je meer kracht zetten bij het in- en uitdraaien van schroeven dan een schroevendraaier.
– Een accuboormachine is vaak duurzaam en heeft vaak een lange levensduur.

Dit zijn de 10 beste accuboormachines van 2024

Zoals gezegd zijn we voor jou op onderzoek uit gegaan. Om jou een handje te helpen bij het maken van de juist accuboormachine keuze hebben we een overzicht gemaakt van de 10 beste accuboormachines van 2024. Hopelijk maakt dit het maken van een keuze makkelijker voor je en loop jij binnenkort met een van de beste accuboormachines van dit moment rond.

#1. Black & Decker BDCHD18BAFC-QW

De beste accuboormachine van 2024 is de accu klopboormachine Black+Dekker BDCHD18BAFC-QW. Dit komt mede door de scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Deze 18 volt accuboormachine met klop functie is ideaal voor het boren in hout en metaal. Dankzij de klopfunctie kan deze krachtige boormachine ook gebruikt worden voor het boren in steen. De vele koppelinstellingen maken nauwkeurig schroeven en boren mogelijk. Met deze boormachine in huis sta je nooit voor een verrassing en kan je optimaal genieten van het klussen.

#2. Metabo BS 18

Op plek twee van het onderzoek naar de beste accuboormachines van 2024 komen we uit op de scherp geprijsde Metabo BS 18 accu boormachine. Deze krachtige 18 volt schroefboormachine is compact en dankzij de vele extra opties erg functioneel. Zo heb je onder anderen de mogelijkheid om deze accu schroefboormachine zowel rechts als links vast te zetten middels een riemclip.

#3. Makita HP457DWEX4

Een accuboormachine van Makita mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje beste accuboormachines van 2024. De Makita HP457DWEX4 gooit in de zoektocht naar de beste accuboormachine dan ook hoge ogen. Deze krachtige 18 volt accu schroefboormachine met klopfunctie is een duurzaam product en van hoge kwaliteit. Bovendien is deze topper van Makita snoerloos en maakt daarom klussen extra praktisch en aantrekkelijk.

3. Makita HP457DWEX4
Meer info
bol.com (€206,75)

#4. DeWalt DCD791P2

Uiteraard mag een schroefboormachine van DeWalt ook niet ontbreken in het rijtje van de beste accuboormachines van 2024. De DeWALT DCD791P2 is een krachtige en compacte schroef-/boormachine, geschikt voor elke doe-het-zelf klus. Dankzij de metalen riemhaak heb je de boormachine altijd bij de hand en snel weer te pakken voor een volgende actie. Ideaal wanneer je op een hoogte aan het werken bent! Deze topper van DeWalt is niet voor niets een van de beste accuboormachines van 2024. Het is een echte alleskunner die geschikt is voor zowel het boren in hout en metaal als blindklinkwerk.

#5. Bosch GSR 18-2-LI Plus

Ook Bosch heeft altijd toppers in huis! We voegen de Bosch GSR 18V-28 Professional toe aan het rijtje van de beste accuboormachines van deze tijd. Dit blauwe monster is eveneens een 18 volt accuboormachine die het klussen leuker en efficiënter maakt. Deze compacte accu schroefboormachine staat bekend om haar duurzaamheid en lange levensduur. Door een 13 mm massieve metalen boorhouder slijt de boormachine van Bosch minder snel.

#6. DeWalt DCD771C2

Op deze zesde plaats vinden we nog een DeWalt accuboormachine, namelijk de DeWalt DCD771C2. Ben je op zoeke naar een accu boormachine die het zware werk aankan? Met deze 18 volt accu schroefboormachine van DeWalt kom je altijd uit de voeten bij middel(zware) schroef en boor werkzaamheden. Dit komt mede doordat deze 18 volt accuboormachine licht van gewicht is en beschikt over een kantel proof, stabiele standoppervlak met een zeer laag zwaartepunt. Met de snelspanhouder kies je eenvoudig en snel voor de gewenste stand.

#7. Makita DHP482RTJ

Waarom Makita zo een bekend merk is? Makita heeft meerdere toppers in het assortiment. We voegen dan ook nog een Makita accuboormachine toe aan het rijtje ‘beste accuboormachines van 2024. De Makita DHP482RTJ is een accu boormachine die tevens beschikt over een klopfunctie. Dit maakt deze 18 volt accu klopboormachine geschikt voor alle mogelijke schroef en boor werkzaamheden.

#8. Makita DF457DWE

We blijven bij het merk Makita. Een andere optie is de Makita DF457DWE accuboormachine. Deze 18 volt accu schroefboormachine is maar liefst 1.7kg licht en daarmee de ideale oplossing voor langdurig klus werkzaamheden. De krachtige Makita DF457DWE beschikt zowel over een schroef- als boorfunctie.

#9. Makita HP457DWE10

De laatste Maikta boormachine die we toevoegen aan het rijtje beste accuboormachines van dit jaar is de Makita HP457DWE10. Met deze duurzame accuboormachine met klopfunctie heb je een betrouwbare en multifunctionele schroefboormachine in huis. Zoek je een boormachine dit uiterst geschikt is voor middelzwaar schroef en boorwerk? Deze Makita staat garant voor een lange levensduur en stelt niet teleur! 

#10. Bosch PSB 1800 LI-2

We sluiten het rijtje beste accuboormachines 2024 af met de Bosch PSB 1800. Deze accu klop- en schroefboormachine is extreem licht van gewicht en weegt maar 1.3kg. Dit zorgt ervoor dat je handen en polsen nauwelijks belast wordt tijdens langdurige klus werkzaamheden. Je hebt hiermee ook uiterste bewegingsvrijheid. Naast boren in hout en metaal is deze Bosch PSB 1800 vanwege de klopfunctie ook geschikt voor het boren in beton.

Conclusie: wat is de beste accuboormachine van 2024?

Zoals je wellicht zalf al in de gaten hebt zijn er tientallen hele krachtige accuboormachines te verkrijgen op het internet. Er is geen echt antwoord op de vraag wat de beste accuboormachine van 2024 is. Het antwoord op deze vraag is als je het ons vraagt een persoonlijke voorkeur. Wel hebben we in dit artikel enkele hele mooie suggesties gegeven. Duidelijk is dat de merken Bosch, DeWalt en Makita er bovenuit steken. Met een van de bovenstaande accuboormachines heb jij ongetwijfeld een van de beste accuboormachines van 2024 in huis en kan je optimaal aan de slag met het doe-het-zelven. Schroeven was nog nooit zo simpel en leuk!

Aan de slag met professionele bouwtekeningen?

Nu je te weten bent gekomen hoe je aan een van de beste accuboormachines van deze tijd kunt komen, wil ik je nog een tip meegeven. Deze tip is voor de echte doe-het-zelver die veel aan het klussen is en graag zijn eigen steigerhouten meubels in elkaar zet.

Wil jij nog meer geld en tijd besparen en ben je altijd al op zoek geweest naar dé ideale bouwtekening(en)? Dan raad ik je aan ook eens een kijkje te nemen naar Fred’s Bouwtekeningen Pakket. Met dit Pakket ben je namelijk in een klap méér dan 10.000 professionele steigerhout bouwtekeningen rijker.

Klik hier om het bouwtekeningen pakket van Fred Schouten te bekijken →

Steigerhout bouwtekeningen downloaden?

Steigerhout bouwtekeningen downloaden?

Sart vandaag gegarandeerd nog met de bouwtekening die jij zoekt!

✔ Professionele bouwtekeningen
✔ Inclusief duidelijke instructies
✔ Inclusief materialen lijst
✔ 100% compleet en betrouwbaar
✔ .PDF bestandsformaat
Meer info
fredsbouwtekeningen.nl

Tijdes of voor het aanschaffen van een (nieuwe) accuboormachine kan het zijn dat je met verschillende vragen zit. Hieronder geven we antwoord op enkele veelgestelde vragen.

#1 Wat kan ik met een accuboormachine?

De naam zegt het al; accu-boor-machine. Een accuboormachine is een boormachine die werkt op een accu. Met een accuboormachine kan je schroeven in en uit diverse materiaalsoorten schroeven. Doordat een schroefboormachine op accu werkt ben je sneller klaar dan met een schroevendraaier waardoor je efficiënter te werk kunt gaan. Een accuboormachine is geschikt voor het boren in hout, metaal en steen

#2 Welke type boormachine kies ik?

We kunnen vier soorten boormachines onderscheiden. Welke je kiest? Dat hangt volledig af waarvoor je de boormachine gaat gebruiken. Maak dan ook een keuze uit de volgende soorten:

 1. Accuschroefmachine
  De accuschroefmachine is enkel geschikt voor het in- en uitdraaien van schroeven.
 2. Accuboormachine
  De accuboormachine werkt ook op een accu en is tevens bedoelt voor het in- en uitdraaien van schroeven. Het verschil met de accuschroefmachine is dat accuboormachine ook geschikt is voor het boren in hout, metaal en zachtere steensoorten.
 3. Klopboormachine
  Ben je op zoek naar een boormachine die geschikt is voor de hardere steensoorten? Dan kies je voor een klopboormachine. De naam klopboormachine zegt het ook al. De klopboormachine beschikt over een klopfunctie die door middel van een mechanisch systeem een heen-en-weer beweging maakt. Dit zorgt ervoor dat je meer kracht hebt en bijvoorbeeld makkelijker door een hardere muur boort.
 4. Boorhamer of combihamer
  De boorhamer wordt ook wel combihamer genoemd en beschikt over een pneumatische hamersysteem. Dit zorgt ervoor dat je met weinig druk al gauw door beton heen komt. Met een combihamer kan je naast boren in beton, ook beitelen. Daarmee is de combihamer dus onder andere geschikt voor het weghalen van oude tegels.

#3 Waar let ik op bij het kopen van een accuboormachine?

Vanzelfsprekend is dat je bij het aanschaffen van een accuboormachine let op de prijs. Verder is het belangrijk dat je bij het kopen van een accuboormachine kijkt naar de specificaties. let bijvoorbeeld op:

 • De voltage van de accuboormachine; voor thuisgebruik wordt 18 volt of minder aangeraden.
 • De torsie van de accuboormachine; bij een accuboormachine met een hoge voltage wordt aangeraden te kijken dat de boormachine ook beschikt over een hoge torsie. Beide gaan goed samen met elkaar.
 • De accu; let bij de aanschaf van een accuboormachine ook op de accu. Hoe sneller de accu oplaadt en hoe langer de accu meegaat, hoe beter natuurlijk. Vaak zit een accu standaard meegeleverd. Als dit niet het geval is kan je het beste een accu aanschaffen van dezelfde fabrikant. Dit geldt bijvoorbeeld ook als je een extra reserve accu wilt aanschaffen. Kijk goed dat de accu past op het type accuboormachine dat je aanschaft.

Lees ook...
Steigerhout schutting zelf maken? Download .pdf bouwtekening!
steigerhout schutting

Zelf een steigerhout schutting maken? Start hier! Wil jij je tuin compleet maken met een steigerhout schutting? Gaaf initiatief. Ik Lees meer

Bouwtekening hoekbank downloaden? Klik voor .pdf!
Steigerhout Bouwtekening Hoekbank Downloaden

Zelf een hoekbank maken? Hier vind je een professionele bouwtekening hoekbank! Dus jij bent op het idee gekomen om je Lees meer

Bouwtekening loungeset downloaden? Klik voor .pdf!

Zelf een loungeset maken? Hier vind je een professionele bouwtekening loungeset Tof om te zien dat jij zelf een steigerhout Lees meer

Konijnenhok bouwtekening downloaden? Klik voor .pdf!
konijnenhok bouwtekening

Zelf een konijnenhok maken? Hier vind je een professionele bouwtekening konijnenhok! Wat gaaf om te zien dat je ook aan Lees meer

Download 10.000 bouwtekeningen