Zelf een eettafel van steigerhout maken? Start hier!

Hey doe-het-zelver! Gaaf dat je aan de slag gaat met het maken van je eigen eettafel. Ik kan het beamen dat je zelf aan de slag gaat met klussen. Je bespaart hiermee een hoop geld. Hoe je nog meer geld kunt besparen? Door aan de slag te gaan met een professionele bouwtekening. Waar je een professionele bouwtekening eettafel .pdf vindt? Dat vertel ik je verderop in dit artikel! Ik wil je namelijk heel graag stimuleren. 

Dus wil jij een eettafel van steigerhout voor binnen of buiten maken? Dan ben je bij het juiste artikel beland. Je bent dan ook vast en zeker opzoek naar een professionele bouwtekening eettafel. In dit artikel kom je te weten waarom een professionele bouwtekening essentieel is en waar je deze bouwtekening(en) kunt vinden. 

Lees ook: bouwtekening zandbak, bouwtekening werkbank, bouwtekening loungebank, bouwtekening tuinhuis of een van de vele andere bouwtekeningen.

Waarom een professionele bouwtekening eettafel?

Zelf een eettafel maken van steigerhout is niet niks. Dit geldt ook voor het vinden van de juiste bouwtekening. Vaak zijn bouwtekeningen die je op het internet vindt niet compleet of erg onduidelijk. Een bouwtekening hoort compleet en voor iedereen goed te begrijpen te zijn. Heb je eenmaal een goede bouwtekening gevonden? Dan ben je er 100% zeker van dat je ongestoord aan een stuk door kunt klussen. Het laatste wat je wilt is toch dat je er tijdens het klusproject achter komt dat de bouwtekening niet klopt? Dit zou betekenen dat je alsnog opzoek kan gaan naar een nieuwe bouwtekening. En dat kost tijd! Het vinden van een professionele bouwtekening eettafel bespaart je dus niet alleen geld, maar helpt je ook tijdverlies te voorkomen.

bouwtekening-eettafel

Voordelen zelf een eettafel maken van steigerhout

Zelf een eettafel maken brengt tot slot diverse voordelen met zich mee. 

  1. Voor relatief weinig geld maak je een eettafel met goed en eerlijk materiaal. Interessant voor de portemonnee dus! 
  2. Je bent baas over het eigen ontwerp en kunt de maten nog altijd veranderen.
  3. Je bent baas over de afwerking van de eettafel en kunt deze volledig naar eigen wens invullen.
  4. Je eigen tafel maken is stoer en leerzaam. 

Genoeg redenen om zelf aan de slag te gaan met een bouwtekening eettafel toch? 😉

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je aan de slag gaat met het maken van de eettafel is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Als doe-het-zelfer ben je verplicht om goed voorbereid te zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk en bespaart je bovendien nog meer tijd. Denk er bijvoorbeeld aan dat:

  • Alle benodigde materialen en gereedschap klaar hebt liggen.
  • De werkomgeving opgeruimd is.
  • Je werkkleren klaarliggen (denk ook aan het waarborgen van de veiligheid waar nodig).
  • De benodigde planken van tevoren op maat gezaagd worden.
  • De juiste bouwtekening eettafel klaarligt.
  • Je goede muziek bij de hand hebt voor een goede stemming.

Tip: Maak eventueel een checklist voordat je gaat beginnen. Zo voorkom je dat je als een kip zonder kop heen en weer hoeft te rennen en vliegen. 

bouwtekening schraag

Waar voldoet een goede eettafel aan?

Een goede eettafel is mooi én functioneel. Echter kan een tafel wel mooi zijn, het functionele aspect is nog veel belangrijker. Het is daarom van groot belang om rekening te houden met de technische functie van de eettafel die je gaat maken. Zorg ervoor dat de eettafel is voorzien van een stevige constructie. Zo voorkom je dat de tafel veel wiebelt en beweegt als er bijvoorbeeld op gewerkt of gegeten wordt. 

Een ander belangrijk punt is de beenruimte. Zorg ervoor dat het tafelblad op de juiste hoogte gemonteerd wordt zodat iedereen er met de knieën onder kan zitten. Voldoende (beweeg)ruimte is belangrijk.

Een professionele bouwtekening eettafel steigerhout vind je hier!

Nu je weet waarom een professionele bouwtekening eettafel belangrijk is, waar een goede eettafel aan voldoet en hoe je je goed kunt voorbereiden voordat je aan de slag gaat, ga ik je zoals beloofd vertellen waar je een professionele bouwtekening eettafel vindt. 

Zelf een eettafel van steigerhout maken kan met de bouwtekeningen van Fred’s Bouwtekening Pakket. Dit is een garantie! Fred’s Bouwtekeningen Pakket bestaat uit méér dan 10.000 professionele steigerhout bouwtekeningen, waaronder ook bouwtekeningen voor het maken van een eettafel. Dit waardevolle bouwtekeningen pakket is samengesteld door de ervaren steigerhout klusser Fred Schouten. De bouwtekeningen zijn professioneel, compleet én overzichtelijk.

Het mooie is bovendien dat je met deze bouwtekening(en) zowel een eettafel voor binnen als buiten kunt maken. Zo kan je er ook voor kiezen om een mooie eettafel van steigerhout voor onder de overkapping te maken. Ideaal voor in de zomerperiode toch!? ☀️

Klik hier om een kijkje te nemen naar Fred’s Bouwtekeningen Pakket →

Ontvang méér dan 10.000 waardevolle bouwtekeningen!

Klik op 'meer informatie' om de professionele steigerhout bouwtekeningen van Fred's Bouwtekeningen Pakket te bekijken en start vandaag nog met klussen!
Meer informatie
fredsbouwtekeningen.nl
Laatst bijgewerkt: juni 22, 2022 - 2:18 pm

Lees ook...
Bouwtekening overkapping downloaden? Klik hier voor .pdf!

Zelf een overkapping van steigerhout maken? Start hier! Hey, wat leuk dat je bij dit artikel terecht bent gekomen! Wil Lees meer

Bouwtekening zandbak downloaden? Klik hier voor .pdf!

Zelf je eigen zandbak maken? Download .pdf bouwtekening zandbak hier! Sta jij op het punt om voor je kind(eren) een Lees meer

Bouwtekening duivenhok downloaden? Klik hier voor .pdf!

Bouwtekening duivenhok gezocht? Download .pdf hier! Ben jij een echte doe-het-zelver en/of duivenliefhebber? Sta jij op het punt om zelf Lees meer

Bouwtekening buitenkeuken steigerhout downloaden? Klik hier voor .pdf!
bouwtekening-buitenkeuken

Bouwtekening buitenkeuken steigerhout gezocht? Start hier direct! Wat gaaf dat je zelf aan de slag gaat met creëren van je Lees meer