Zelf een poppenhuis maken? Hier vind je handige tips en een bouwtekening!

Hey klusser! Wat leuk dat je zelf een poppenhuis gaat maken. Hoe mooi zou het zijn dat je een zelfgemaakt poppenhuis kunt schenken aan je kind of kinderen? Hier maak je je ze vast en zeker enorm blij mee. Om je zoon of dochter uiteindelijk te zien spelen met een poppenhuis dat jij zelf gemaakt hebt lijkt me een erg mooi idee! Dus wil jij een poppenhuis maken, maar weet je niet helemaal hoe je dit moet doen? Dan ben je bij het juiste artikel beland.

Voor het maken van een poppenhuis ben je dan ook vast en zeker op zoek naar een juiste bouwtekening. Om jou een handje te helpen en te motiveren echt zelf aan de slag te gaan ga ik in dit artikel vertellen hoe je aan een professionele bouwtekening poppenhuis komt. Het vinden van een duidelijke, juiste én complete bouwtekening is niet makkelijk. De tekeningen die je op het internet vindt zijn vaak niet compleet of onduidelijk. Zoals gezegd wil ik je een handje helpen door jou te vertellen waar je wél de juiste vind.

Lees ook: bouwtekening duivenhok, bouwtekening buitenkeuken, bouwtekening plantenbak, bouwtekening schutting of een van de vele andere bouwtekeningen.

Voordelen zelf een poppenhuis maken

Voordat ik je ga vertellen waar je een professionele bouwtekening poppenhuis kunt downloaden, wil ik graag nog even benadrukken welke voordelen zelf een poppenhuis maken met zich meebrengt.

We weten allemaal dat poppenhuizen niet goedkoop zijn. Een simpel en beknopt model kost in de winkel vaak al tientallen euro’s. Zelf een eigen poppenhuis maken bespaart je een hoop geld. Bovendien ben je baas over je eigen ontwerp en kan je het poppenhuis altijd een eigen ‘twist’ geven.

Je kunt het poppenhuis dus zo groot maken als je zelf wilt. Bij het kopen van een poppenhuis in de winkel ben je verbonden aan vaste formaten. Los van het feit dat zelf klussen een hoop geld bespaart en je baas over eigen ontwerp bent, is het ook nog eens leuk en leerzaam voor jezelf. 😉

Zelf een poppenhuis maken? Hier moet je rekening mee houden!

Zelf aan de slag gaan met het maken van een poppenhuis brengt diverse voordelen met zich mee, maar er zijn ook enkele zaken om goed rekening mee te houden van te voren. Zo is het belangrijk dat je van te voren goed stilstaan bij het volgende: 

  1. De constructie van het poppenhuis: zorg dat het poppenhuis goed gebouwd wordt zodat de constructie achteraf niet instabiel is.
  2. Zorg ervoor dat alle onderdelen goed vastgelijmd worden of geschroefd worden. Voorkom dat je kinderen in aanraking komen met uitstekende schroeven, spijkers of lijmresten.
  3. Weet je hoe een poppenhuis ingedeeld moet worden? Zorg dat je de indeling van het poppenhuis van tevoren goed voor ogen hebt. Als de indeling achteraf niet goed blijkt te zijn, is er geen weg meer terug. Ook tijdens het klussen is het vervelend als je erachter komt dat je de indeling moet aanpassen.
  4. Laat je kinderen eventueel meebepalen over het uiterlijk van het poppenhuis. Zo weet je zeker dat je ze niet teleurstelt.
  5. Zorg dat het poppenhuis groot genoeg is. Je wilt natuurlijk wel wel dat de poppen erin passen. Pas de formaten van de bouwtekening poppenhuis eventueel aan naar de poppen die erin moeten kunnen passen.

Kortom, genoeg om van tevoren goed over na te denken. Je wilt tenslotte graag een poppenhuis maken waar je kinderen blij van worden en het poppenhuis daadwerkelijk kunnen gebruiken. Houd je tijdens de voorbereiding en de bouw rekening met de bovenstaande puntjes? Dan komt dit je eindproduct zeer zeker ten goede! 😁😉

Voorbereiding zelf een poppenhuis maken

Tot slot is een goede voorbereiding het halve werk. Ga jezelf voor de zekerheid een checklist af om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan. Zo bereid je je optimaal voor:

  1. Zorg dat je beschikt over een complete bouwtekening poppenhuis met daarin de juiste formaten opgenomen.
  2. Zorg dat je alle benodigde materialen en accessoires klaar hebt liggen.
  3. Zorg dat je alle benodigde gereedschap klaar hebt liggen.
  4. Zorg dat je beschikt over een fijne opgeruimde werkplek.
  5. Waarborg altijd de veiligheid tijdens het klussen. Denk dus aan juiste werkkleding en toebehoren.

Vaak staan alle benodigdheden ook vermeld op de bouwtekening waarmee je aan de slag gaat.

bouwtekening schraag

Direct een professionele bouwtekening poppenhuis (pdf) downloaden?

Dus je gaat daadwerkelijk aan de slag met het maken van een poppenhuis van steigerhout? Tof! Dan is het nu zaak om een juiste bouwtekening poppenhuis te downloaden.

Een professionele bouwtekening poppenhuis vind je in het bouwtekeningen pakket van Fred Schouten. Je vind hier zelfs tekeningen van verschillende modellen. Fred’s Bouwtekeningen Pakket is namelijk een bouwtekeningen pakket dat bestaat uit méér dan 10.000 professionele steigerhout bouwtekeningen. Je bent in een klap dus enorm veel duidelijke, complete en professionele bouwtekeningen rijker waarmee je direct aan de slag kunt. Dus ook met een professionele bouwtekening poppenhuis .pdf. Deze stap-voor-stap bouwtekeningen zijn voorzien van exacte formaten, complete uitleg en handige tips.

Klik hier om een kijkje te nemen naar Fred’s Bouwtekeningen Pakket →

Ontvang méér dan 10.000 waardevolle bouwtekeningen!

Klik op 'meer informatie' om de professionele steigerhout bouwtekeningen van Fred's Bouwtekeningen Pakket te bekijken en start vandaag nog met klussen!
Meer informatie
fredsbouwtekeningen.nl
Laatst bijgewerkt: juni 22, 2022 - 2:18 pm

Veel succes én plezier bij het maken van je eigen steigerhouten poppenhuis Gr. Jack! 😉

Lees ook...
Bouwtekening Loungebank Downloaden? Klik hier voor een .PDF!

Professionele Loungebank maken? Start vandaag nog met klussen! Altijd al je eigen steigerhouten loungebank op maat willen maken? Veel doe-het-zelvers Lees meer

Bouwtekening Schraag Downloaden? Klik Hier voor een .PDF!
bouwtekening-schraag-downloaden

Bouwtekening schraag downloaden? Begin Vandaag nog met Klussen! Altijd al je eigen schraag willen maken? Tof dat je dit artikel Lees meer

Bouwtekening Biljarttafel Downloaden? Hier vind je de juiste .PDF!
steigerhout-pooltafel

Download hier een Professionele Bouwtekening Biljarttafel! Hoe gaaf zou het zijn om een van je huiskamers te voorzien van een Lees meer

Bouwtekening schildersezel downloaden? Klik voor .pdf!
steigerhouten schildersezel

Bouwtekening schildersezel downloaden? Jij kan dat ook! Hey wat gaaf dat je op deze pagina bent beland. Ben jij van Lees meer