Zelf je eigen zandbak maken? Download .pdf bouwtekening zandbak hier!

Sta jij op het punt om voor je kind(eren) een eigen zandbak te maken in de tuin? Leuk om te zien dat je de overweging maakt om dit zelf te gaan doen. Je kids zullen vast razend enthousiast zijn! Als doe-het-zelver kan ik zelf klussen ook enorm waarderen. Het maken van een eigen zandbak is niet alleen leuk en leerzaam, maar bespaart je daarnaast ook een hoop geld. Zelf klussen is altijd goedkoper dan een kant en klaar product in de winkel kopen.

Om zelf aan de slag te kunnen gaan is het natuurlijk wel belangrijk dat je in het bezit bent van een bouwtekening zandbak. Het is niet altijd even makkelijk om een complete én juiste bouwtekening op het internet te vinden. Hier wil ik je graag bij helpen. Hoe ik dit ga doen? Verderop in dit artikel ga ik jou vertellen hoe je aan een professionele bouwtekening voor het maken van een eigen zandbak komt.

Tips voordat je aan de slag gaat

Het maken van een eigen steigerhouten zandbak is natuurlijk niet niks. Voordat ik je ga vertellen hoe je aan een de bouwtekening zandbak komt wil ik je daarom graag nog enkele tips meegeven zodat je zo optimaal mogelijk voorbereid bent.

7 tips voor een optimale voorbereiding

1.Bepaal van te voren waar je de zandbak gaat plaatsen
Om te beginnen is het van essentieel belang om van te voren goed na te denken over waar je de zandbak in je tuin gaat plaatsen. Het is bijvoorbeeld niet handig om een zandbak pal in de zon te plaatsen. Daarentegen is het ook niet de bedoeling dat een zandbak op een te donkere of vochtige plek geplaatst is. Zoek daarom bij voorkeur een plek uit die half in de zon en half in de schaduw ligt. Vanzelfsprekend is dat kinderen graag rennen in de tuin (en dus ook bij de zandbak). Het is daarom ideaal om een schokabsorberend looppad van rubberen tegels te plaatsen rondom de zandbak.

2. Bepaal van te voren de afmeting van de zandbak
Voordat je begint met klussen is het handig om de maten exact voor ogen te hebben. Om de gewenste afmeting te bepalen is het handig om naar de verhouding van je tuin en het verachtte gebruik te kijken. Hoeveel ruimte heb je in de tuin? Hoeveel kinderen wil je dat er in de zandbak tegelijk kunnen spelen? Stem hier je afmetingen op af en noteer ze goed voor bij het klussen.

Kijk daarnaast ook goed naar de gewenste hoogte. Hoe diep wil je dat er gedraafd kan worden? Wil je dat de zandbak hoger wordt? Zorg dan dat je genoeg hout extra op voorraad hebt om de zandbak een rij hoger te kunnen maken.

3. Graaf van te voren alvast een gat
Om van te voren een goed ruimtelijk beeld van de gekozen afmeting te krijgen is het handig om van te voren alvast een gat te graven van ongeveer 20cm diep (afhankelijk van de gewenste hoogte van de zandbak natuurlijk). Steek vervolgens de hoeken van het gegraven gat af met een spade.

4. Overweeg het plaatsen van een worteldoek
Nadat je alvast een gat gegraven hebt kan je de zandbak voorzien van een worteldoek. Door middel van een worteldoek laat je regenwater doorsijpelen wat vervolgens onkruid tegenhoudt. Verwijder uiteraard eerst de bestaande wortels en zorg dat de bodem van de zandbak mooi vlak en egaal is voordat je het worteldoek plaatst voor optimaal resultaat.

5. Zandbak met of zonder deksel?
Stel voor jezelf van te voren vast of je de zandbak wilt voorzien van een deksel op zeil. Honden en katten zijn namelijk erg gek op zandbakken. Om de overlast hiervan te voorkomen is het maar goed als je de zandbak kan bedekken na het spelen.

6. Denk van te voren na over de afwerking
Als de zandbak klaar is wil je deze natuurlijk ook een eigen tintje kunnen geven. Denk daarom van te voren goed na over de afwerking. Misschien wil je de zandbak wel een mooi kleurtje geven?

7. Aan de slag met de constructie
Nu je volledig voorbereid om aan de slag te kunnen gaan met de constructie van je eigen zandbak is het belangrijk dat je de juiste bouwtekening gereed hebt. Hoe je aan een professionele en waardevolle bouwtekening zandbak komt leg ik je hieronder uit. Zorg er tot slot voor dat je al het benodigde materiaal en gereedschap alvast klaarlegt zodat je lekker ongestoord door kunt klussen.

Steigerhout bouwtekeningen downloaden?

Steigerhout bouwtekeningen downloaden?

Sart vandaag gegarandeerd nog met de bouwtekening die jij zoekt!

✔ Professionele bouwtekeningen
✔ Inclusief duidelijke instructies
✔ Inclusief materialen lijst
✔ 100% compleet en betrouwbaar
✔ .PDF bestandsformaat
Meer info
fredsbouwtekeningen.nl

Een professionele bouwtekening zandbak steigerhout vind je hier!

Ik zal je niet langer meer in spanning houden. Ik neem aan dat je nog steeds zelf je eigen zandbak van steigerhout wilt maken en inmiddels staat te popelen om aan de slag te gaan! Zo ben ik aan waardevolle steigerhout bouwtekeningen gekomen:

Het is alweer een tijdje terug dat ik zelf opzoek was naar professionele bouwtekeningen voor het maken van steigerhout meubelen. Het vinden van een juiste en tegelijk complete bouwtekening bleek zoals gezegd niet makkelijk te zijn op het internet. Vaak waren de tekeningen net niet wat ik zocht of helemaal niet compleet. Conclusie: de nodige tijd is verloren gegaan… Totdat ik op de website van Fred Schouten terecht kwam. Fred is een ervaren steigerhout klusser die door de jaren heen een bouwtekeningen pakket heeft samengesteld met daarin als inhoud méér dan 10.000 waardevolle steigerhout bouwtekeningen. Hier vind je uiteraard ook een bouwtekening zandbak. De bouwtekeningen van Fred’s Bouwtekeningen Pakket zijn erg duidelijk en voor iedereen te gebruiken.

Kortom, wil je veel geld besparen en zelf je eigen zandbak maken? Neem een kijkje op de website van Fred’s Bouwtekeningen Pakket »

Heel veel succes bij het maken van je eigen zandbak! 😉

Lees ook...
Steigerhout schutting zelf maken? Download .pdf bouwtekening!
steigerhout schutting

Zelf een steigerhout schutting maken? Start hier! Wil jij je tuin compleet maken met een steigerhout schutting? Gaaf initiatief. Ik Lees meer

Bouwtekening hoekbank downloaden? Klik voor .pdf!
Steigerhout Bouwtekening Hoekbank Downloaden

Zelf een hoekbank maken? Hier vind je een professionele bouwtekening hoekbank! Dus jij bent op het idee gekomen om je Lees meer

Bouwtekening loungeset downloaden? Klik voor .pdf!

Zelf een loungeset maken? Hier vind je een professionele bouwtekening loungeset Tof om te zien dat jij zelf een steigerhout Lees meer

Konijnenhok bouwtekening downloaden? Klik voor .pdf!
konijnenhok bouwtekening

Zelf een konijnenhok maken? Hier vind je een professionele bouwtekening konijnenhok! Wat gaaf om te zien dat je ook aan Lees meer

Download 10.000 bouwtekeningen